Împreună Marcăm

Proiectul Împreună Marcăm a fost o inițiativă civică, realizată de un grup de voluntari pasionați de natură și de turism montan, care și-au propus să refacă marcajele turistice de creastă, pe traseul Șaua Funduri - Podu Dâmboviței, din Munții Piatra Craiului.

Proiectul a fost motivat de starea precară a marcajelor existente, care puneau în pericol siguranța și orientarea turiștilor, și de dorința de a contribui la conservarea și valorificarea patrimoniului natural și cultural al zonei.

Obiectivele principale:
- îmbunătățirea calității și vizibilității marcajelor turistice;
- creșterea gradului de conștientizare și implicare a comunității locale în protejarea mediului înconjurător;
- promovarea turismului responsabil și sustenabil în Munții Piatra Craiului.

Inițiativa a creat beneficii pentru voluntari, turiști și comunitatea locală, cum ar fi: dezvoltarea de competențe și abilități practice în realizarea marcajelor turistice, crearea de oportunități de socializare și de schimb de experiențe între voluntari, îmbunătățirea accesului și a siguranței pe traseul turistic, creșterea atractivității și a vizibilității zonei ca destinație turistică, și stimularea economiei locale prin generarea de venituri din turism.

Proiectul Împreună Marcăm este un exemplu de cum voluntariatul și implicarea civică pot aduce plus valoare și schimbare constructivă în comunitate.

Rezultatele proiectului

0 km
de marcaj turistic reabilitați și igienizați
0 ore
de lucru
0 zile
petrecute pe munte
0 +
beneficiari indirecți